6 Ocak 2016 Çarşamba

AÇLIK OYUNLARI




Açlık Oyunları, her mıntıkadan (bölgeden) 12 ila 18 yaşları arasında 1 kız ve 1 erkek çocuklarının seçilip büyük bir arenaya gönderildikleri ve orada oynadıkları ölüm oyunudur.
Katniss Everdeen, 12 yaşında olan kardeşi Primrose Everdeen'in yerine gönüllü olup bir ilk yaşatmıştı. Yine aynı mıntıkadan fırıncının oğlu Peeta Mellark seçilip 12. mıntıkanın haraçları olarak ölüm oyununa gönderilmeyi hazır bekliyorlardı. İkili Capitol'e geldiklerinde 2 ya da 3 günlüğüne bir otelde kalacaklardı. Bu süreleri bittiği zaman atların üzerinde Başkan Snow'un karşısına çıkacaklardı. Ve bomba o zaman patladı. ALEVLERİN İÇİNDEKİ KIZ. 

Arenaya vardıkları yer bir tür ormandı. 1 gün sonra diğer mıntıkadan Rue adında bir kız Katniss'e yardım etti. Katniss'i öldürmek isteyen düşmanlar için bir arı kovanı vardı ve bu kovan Katniss'in kurtulmasına yardım etti.

Yine o gün Katniss ile Rue bir iletişim yolu bulmuşlardı. Islık. Katniss, düşmanlarının erzaklarını yok etmek için gitmişti. Geri döndüğünde ise Rue'nun çığlıklarını duymuştu. Hemen gelip Rue'yu kurtardı. Ama o sırada bir olay oldu. Rue tam kalbinin ortasından ok yemişti. Katniss ise bu oku atanı hemen öldürmüştü. Rue yavaş yavaş ağlamaya başlamıştı. Katniss'tan kendisine bir şarkı söylemesini istemişti. Rue ölmeye başlıyordu. Gökyüzü bulanıklaşıyordu. Rue sonsuzluğa gözlerini kapattığında Katniss onun bulunduğu yeri çiçeklerle kapladı.

Katniss mıntıkalar için ayrı ayrı bırakılan torbaları aldı. Ama tam dönecekken bir düşman tarafından öldürülmeye çalışıldı. Ama Rue ile aynı mıntıkadan olan bir erkek Katniss'i kurtardı.

Sonrasını da artık izleyin. Ben yeterince anlattığımı düşünüyorum. Ateşi Yakalamak da aynı bunun gibi. Alaycı Kuş'a zaten laf yok...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder