15 Ocak 2016 Cuma

SKY OF LOVE (AŞKIN GÖKYÜZÜ)


                  Yine yabancı bir film ile karşınızdayım. Bu sefer uzak doğuya gidiyoruz. Bildiğim kadarıyla Japon filmi olan Sky Of Love yani Aşkın Gökyüzü'nü bugün masaya sereceğiz. 

                  2008 yapımlı ve Japon filmi olmasına rağmen süper bir film. O kadar duygusal ki ben izlerken hüngür hüngür ağlamıştım, gerçekten.

                  Biraz yarım yamalak bir anlatımla karşı karşıya kalırsanız lütfen kusura bakmayın, bu filmi yaz tatilinde izlemiştim.

                  Ana karakterimiz Mika, liseli bir kızdır. Filmimizin ilk dakikalarında geleceği gösterir. Sonra olanları anlarız yani eski tarihe döner. Eski tarihden anlatmaya başlıyacağım.

                   Mika, okulda telefonunu kaybeder. Sonra her yeri arar ve telefonu kütüphanede çalarken bulur. Gidip açtığında, arkadaşı zanneder ama o değildir. Arayan kişi Hiro'dur. Hiro, adını "Bir sır" diye verir başlarda. Ve telefonu bulup içindeki bütün numaraları silmiştir. Sonra kütüphaneye koymuştur.

                   Bir kaç hafta boyunca ikisinin arasında gizliden gizliye bir bağ oluşmaya başlamıştır. Bu bağ nasıl oluştu derseniz, sadece telefonla konuşarak. Nasıl yani, derseniz; ikisi ilk günden beri sürekli konuşmaya başlarlar. Hatta bir gün geceden sabaha kadar konuşurlar. Sonra hatıra fotoğrafı olarak bir uçağın izini çekerler.

                    Bir dizi olay sonrası ikisi buluşurlar. Ama Mika korkar ve kaçar. Sonra olaylar olur.

                    İkisi git gide ısınırlar birbirlerine. 

                            Bir buluşmaya giderken Hiro, geç kalır ve filmin hüzünlü tarafları başlar. Mika'yı yakalayan serseriler Mika'ya buraya yazılamayacak bir şey yaparlar. Hiro, bunu yaptıranı bulur. Bunu yaptıran Hiro'nun eski sevgilisidir. Hiro'nun ablası kızın saçlarını keser.

                    Mika hastaneye gider ve neyseki hamile değildir. 

                     Hiro, Mika'yı istemeye gitmek için sarı şaçlarını kahverengine boyatır. Sonra Mika'yı ister. Verilip verilmediği de sır kalsın.

                    

                     Yukarıdaki fotoğrafda çiftimizi görüyorsunuz. Ama isteme yerleri geçmemiş hali.

                     Biraz ileride Mika, Hiro'dan hamile kalır. Hamilelik döneminde Hiro, okuldan ayrılır. Bunu Mika'dan bilen eski sevgili, Mika'yı yere doğru iter. Mika yere düşer. O farketmez ama bebeği de o an düşer.

                     Mika ve Hiro, karlı bir gün, dışarıda gezerken Mika'nın karnına sancılar girer. Hastaneye gittiklerinde bebeği alırlar. Ondan sonra ikilimizin arası açıldıkça açılır. Aslında birbirlerini hala severler ve Mika hala mücadele verir. Bu arada bebek düşünce Mika gerçekten çok üzülür.

                     Araları açılmadan önce bir söz vermişlerdi, her yıl bebeklerinin ölüm yıl dönümünde, belirlediklere gidip oraya hediye koymak. İkisi de her yıl gitti.

                     Ama bir yıl, Mika oraya gittiğinde Hiro'nun arkadaşı vardı. Olanları sorunca dayanamayan arkadaş, Hiro'nun kanser olduğunu, durumunun çok kötü olduğunu ve bu hediyelerden Hiro'nun ona bir sürü bıraktığını söyler. Bunun üzerine Mika okulu bırakır ve Hiro'nun yanına gider. İkisi barışırlar hatta evlenirler. Ama Hiro, hastaneye bağlı yaşar.

         

                      Bu arada Hiro, arkadaşını göndermeden önceki yıl oraya kendisi gider ve Mika ile karşılaşırlar. O zaman başında bere vardır. Mika'ya yeni tarzı olduğunu söyler fakat saçları dökülmüştür.

                      Hiro bir gün çok kötü olur. O an Mika, fotoğraflarını bastırmaya gider. Yolda, telefonlardan görüntülü olarak vedalaşan çiftin iki üyesi de çok ağlarlar. (Orda kopmuştu yaşlarım) Hiro, Mika'dan son bir şey istemişti: gülümsemesini.

                      Mika yalnız kalmıştı. Hiro ölmüştü. Mika, Hiro ile evlendikleri yere gidip intihara kalkıştı. Ancak intihar etmek istediği köprünün altından birden kuşlar çıkıp onun atlamasına izin vermediler. Sonra Mika gökyüzüne baktı.

                     Filmin başındaki yere geliniyor sonra. Orda Mika, trenle bir yere gidiyor. Tren garında biri ile konuşuyor. Sonra trene biniyor. Gökyüzüne bakıyor. Elinde de Hiro ile fotoğrafları vardı galiba.

                      Film burada bitiyor. Bunda mı ağladın, derseniz evet bunda ağladım. Ben anlatamadım. Ama gerçekten izlemek çok ayrı. Kötü sonla biten nadir filmlerden biri. Kötü sonla bittiği için ağladım zaten.

                     Filmden bulabildiğimce fotolar:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder