17 Ocak 2016 Pazar

GHAJİNİ


Kandan veya kavgadan korkan, ürken biriyseniz şiddetle uzak durmanızı tavsiye ederim. Aslında filmimiz gerçekten harika bir film. Bu sefer de Hindistandan geliyorum (^_^). Aamir Khan filmi. 

Ben 2 kuzenim ile birlikte izliyordum. Birisi kanlı şeyleri falan hiç sevmediği için filmin bir çok bölümünde gözünü kapamak zorunda kaldı.

Konuya dönelim. Aşkın Gökyüzü gibi filmin başında geleceği veriyor. Sonra eskiye dönülüyor. Tekrar geleceğe dönülüyor. 

Bu arada bu film de 16 yaş üstüymüş. Eee ben izledim. Demek kuzenimin etkilenmesi normalmiş. Ama kandan etkilenmeyen biriyseniz hiç bir +16'lığı yok.

Neyse. Aamir Khan bu filmde Sanjay Singhania olarak bizlerle buluşuyor. Sanjay eski tarihte çok ama çok ünlü bir iş adamı. Bir gün hayatına bir kız giriyor, Kalpana. Gerçekten çok iyi kalpli, yaramaz bir kız. Sanjay, Kalpana'yı ilk, engelli öğrencilere yardım ederken görüyor ve aşık oluyor. 

Bir şekilde tanışıyorlar. Ama gerçekten komik bir hava katıyor bu çift filme. Taa ki o güne kadar.

Kalpana, trenle bir yere gider. Trende tek başınayken koltuğun altından hıçkırık sesleri duyar. Eğilir ve bir kız çocuğu görür. Kızı çıkarır ve olanları sorar. Kız, kaçırılmaktan son anda kurtulduğunu, yandaki vagonda adamların arkadaşlarını bir yere götürdüğünü söyler. Kalpana bir şekilde bütün kızları kurtarır ve yurtlarına götürür. 

Evine gider. Evde bir telefon alır. Yurt görevlisi ona arıyordur. Ona kurtardığı kızları kaçırmaya çalışan adamların planını duyduğunu, Kalpana'yı evde beklediklerini, onu öldüreceklerini ve evine aslı gitmemesini söyler. Kalpana şaşırır ve korkar. Etrafına bakınır. Ve saklanan adamların gölgelerini görür.


Unuttuğum bir yer. İkisi sevgili iken -aslında şuan kaldığım yerde de sevgililer- Sanjay, Kalpana'ya ev alır. Adamların geldiği ev de budur. Eve ilk ayak basmalarını Kalpana kaydetmek ister ve beton gibi bir şey getirir. Ona ayak basarak eve ilk birlikte girerler. 

Dönelim. Birden elektrikler kesilir. Kalpana hemen saklanır. Elektrikler gelince Kalpana'yı bulamazlar. Evi aramaya başlarlar. Kalpana, Sanjay'ı arar. Ancak Sanjay, Kalpana'nın binasındadır. Ve telefonunu arabasında unutur. Asansördeyken geri döner ve telefonunu alır. Kalpana'nın aramalarını görür ve geri arar. Telefon çalış sesini duyan çete, Kalpana'nın yerini bulur ve çıkartırlar.

Sanjay kapıya gelir ve kapıyı çalar, çalar açılmaz. Sonunda açılır kapı. Karşıdan Kalpana'yı görür Sanjay. Yanına gider. Tam sarılırken Kalpana'nın sırtına saplanmış olan bıçağı fark eder. Adamlar çıkar ve Sanjay'ı çeker. Her ne kadar ayrılmak istemeseler de zorla ayırırlar. Kalpana bıçak yüzünden yere yığılır. Sanjay'a da bir şey ile vuruyorlardı galiba.

İkisi birbirlerine bakarlar. Sonra çetenin pis başkanı GHAJİNİ değişik biçimli bir demirle 'önce' Kalpana'nın başına vurur. Önce vurmasının amacı, Sanjay'ın Kalpana'yı ölürken görmesini sağlamaktır. Sonra gider aynı şeyle Sanjay'a da vurur.


Kalpana ölür. Sanjay ölmez. Ama her 15 dakikada bir havızasını kaybeder. Bu yüzden her şeyin ya fotoğrafını çeker ya da notunu alır. 

Sanjay, Kalpana katledilmeden önceki gibi değildir. Hırçınlaşır ve intikam peşindedir. Ghajini'den intikamını alacaktır. Zaten kafasında demir izi vardır.

Bir dizi olay olur. Sonda, filmin başındaki tıp öğrencisiyle tanışırlar. Bu kız Sanjay'a yardım eder ve Ghajini'yi bulurlar.


Sanjay, bütün önüne çıkan korumaları alt eder ve Ghajini ile teke tek kalırlar. Bir de tıp öğrencisi kızımız. 


Size pis Ghajini'yi göstermeden edemiycem. Çok çirkin değil mi?

Dönelim kaldığımız yere. Dövüşürken Ghajini, sivri bir demir bulur ve Sanjay'a atar. Sanjay'ın vucüdüna girer bu demir. Ama Sanjay, demiri elleriyle çıkarır ve etrafa atar. Koşar ve Ghajini'yi yere serer. 


Sanjay, Ghajini'nin sevgilisini öldürdüğü gibi bir demir bulur ve aynı şekilde Ghajini'yi yeryüzünden siler. Yani öldürür.

Finali de, Sanjay iyileşir. Kalpana'nın kurtardağı çocukların yanına giderler, tıp öğrencisi kız ile. Kız, Sanjay'a, Kalpana ile eve ilk giriş ayak izlerinin olduğu betonumsu şeyi verir. Film burada biter.

2008, Hindistan yapımlı film 3 saati geçiktir. Zaten Hint dizi ve filmleri uzun olur. Yine tam tadı verememiş olabilirim ama gerçekten çok güzel ve duygusal. Ben bunda da ağlamıştım.

Bölümümüz burada bitiyor. Diğer filmde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder